sâmbătă, 23 mai 2009

Prezicerile gresite ale lui Nostradamus


Acest comitet alcatuit din experti a analizat vechile previziuni ale astrologilor pe anul 2007, si a reiesit un fel de "bilant" publicat pe situl UAE, Asociatia astrologilor italieni din care fac parte cei mai mari experti si pasionati de stele si planete din Italia si care lupta de ani de zile pentru o utilizare mai stiintifica a corpurilor ceresti.

Infiintat in 1989 de Piero Angela (cunoscutul realizator si prezentator al TeleEnciclopediei, la Rai-1, n.red.) Cicap are printre numerosii sai membri si garanti stiintifici, mai multi membri onorifici intre care cunoscutul scriitor si semiolog Umberto Eco, Rita Levi Montalcini (Nobel pentru Medicina) si Carlo Rubbia (Nobel pentru Fizica), noteaza Il Messaggero, citat de Rompres.

"Previziunile horoscoapelor sunt in general vagi, nu reprezinta nimic; de fapt psihicul nostru este cel care le da o semnificatie - sustine Stefano Bagnasco, coordonatorul grupului de studiu al astrologiei din cadrul Cicap. Atunci cand, in urma culegerilor anuale ale acestor previziuni sau prin intermediul unor studii stiintifice propriu-zise sunt confruntate afirmatiile astrologilor, rezultatul este deceptionant". Nu pare sa fi "ghicit" mare lucru nici Nostradamus. Potrivit interpretarilor unor experti, inceputul anului 2007 ar fi trebuit sa inregistreze "un razboi in Urali, cu consecinta unui exod biblic al populatiilor pentru a scapa de razboi".

In realitate, dincolo de micile confruntari de granita cu gherila kurda din PKK, Turcia inregistreaza "numai" venirea la putere a primului guvern filo-islamic. Nostradamus ne-a proiectat in schimb in plin al treilea razboi mondial, inceput in 2006: "In 2007 sau in 2012, regina Angliei Elisabeta a II-a (dar ar putea fi si Camilla Parker Bowles) va muri in razboi". De altfel, tot potrivit prezicerilor lui Nostradamus, Papa Ioan Paul al II-lea ar fi murit la Lyon, probabil in urma unui atentat, in perioada 1999-2002, Iranul ar fi urmat sa invadeze Turcia in 2000, iar Israelul ar fi fost atacat in 2000 sau 2001.

Ca si in toti anii, astrologii isi incearca norocul cu situatia din Orientul Mijlociu: acord de pace in Palestina in ianuarie pentru astroloaga Costanza Caraglio. Celebrul astrolog francez Andre Barbault a declarat revistei Le Nouvel Observateur ca, gratie conjunctiei armonice a trei cicluri planetare, anul 2007 ar fi trebuit sa fie anul pacii dintre israelieni si palestinieni. Daca, insa, ar fi urmat sa existe o interferenta cu cursul Istoriei, a adaugat prudent Barbault, atunci se va vorbi de o pace in 2010. Vom trai si vom vedea. Pentru a ramane in cadrul politicii internationale, in anul 2007 ar fi trebuit sa aiba loc si "caderea lui Ahmadinejad in Iran", potrivit "ghicitoarei" Stefanova, in timp ce in Statele Unite ar fi urmat sa asistam "la un eveniment care va schimba politica externa a acestei tari", potrivit sitului "oroscopofree.it".

Referindu-ne la lumea spectacolului, de pilda prezicatoarea Solange prevedea ca cuplul Buffon-Seredova "nu va avea curand un copil", exact in ziua in care top-modelul marturisea ca este insarcinata. Iar in timp ce cuplul anului este alcatuit din fostul top-model Carla Bruni si presedintele francez Sarkozy, potrivit astrologului Barbara Massimo, pentru Carla Bruni ar fi urmat sa inregistreze o faza extrem de fericita, dar cu fostul ei logodnic, Raphael Enthoven Ceea ce astrologii nu au prevazut este, ca de altfel si in alti ani, ansamblul evenimentelor "imprevizibile", unele dintre ele chiar epocale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu